​Srdce pre deti oslávilo 10 rokov veľkolepo

5.12.2016

Srdce pre deti, oslávilo svoje desiate výročie, a to naozaj veľkolepo. Prvý decembrový víkend odvysielala TV JOJ slávnostný galavečer, na ktorom sa podieľalo množstvo zvučných mien. Vrcholom večera však boli diváci a čitatelia denníka Nový Čas, ktorí ukázali, že ich srdcia bijú pre deti. Vďaka nim totiž konto Srdca pre deti narástlo na sumu 320 626 €. Ďakujeme!

Chcem pomôcť

Už po piaty raz mohli diváci pri televíznych obrazovkách sledovať večer, ktorý patril ťažko skúšaným rodinám. Spoznali netradičné osudy malých detičiek a ich rodičov, ktorým projekt Srdce pre deti pomáha už 10 rokov.

Počas slávnostného galavečera sa predstavili viaceré hviezdy. Svojím vystúpením vzdali hold deťom, ktoré nezanevreli na svoju životnú situáciu a sú častom príkladom pre okolie. Na programe bola skupina Desmod, speváci Adam Ďurica a Bekim Aziri, speváčky Kristína Peláková či Marta Jandová. Diváci videli aj ukážku z najnovšieho muzikálu Jána Ďurovčíka Šľahačková princezná. V rámci svojho veľkého comebacku vystúpila i legendárna Marika Gombitová.

Večerom divákov sprevádzali moderátori Adriana Kmotríková, Ján Mečiar a Milan Junior Zimnýkoval. V rozhovoroch s rodinami sa snažili poukázať na ich silu a súdržnosť, ktorá sa posilňuje aj prostredníctvom ťažkých životných situácií. Predstavila sa napríklad Martinka so svojou mamou. Svojím príbehom chceli zároveň svetu povedať viac aj o cystickej fibróze, ktorou Martinka trpí. „O cystickej fibróze sa rozpráva málo, ľudia o nej nevedia, a to spôsobuje problémy napríklad aj na úradoch," povedala Martinkina mama, pani Lucia Novobilská.

Históriu projektu priblížila šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová: „Povedali sme si, že táto krajina potrebuje Vianoce snáď každý deň," priblížila myšlienky, ktoré im prechádzali hlavami pri zrode Srdca pre deti.

„Projekt Srdce pre deti je najväčší televízny charitatívny program na Slovensku a nás v televízii JOJ veľmi teší jeho popularita a rozmer, keďže rodinnosť, empatia a charita patria medzi základné piliere stratégie smerovania TV JOJ. Veľmi ma teší, že kvalitu a poslanie programu ocenili aj diváci a Srdce pre deti sa stalo najsledovanejším programom sobotného večera v univerzálnej cieľovej skupine," uviedol generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega.

Počas slávnostného galavečera prispeli na konto Srdca pre deti štedrí ľudia z celého Slovenska a Nadácia Eset, ktorá darovala 20 000 €. Vďaka celkovej sume 320 626 € sa adresná a konkrétna pomoc dostane deťom v núdzi aj budúci rok.


Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.