Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

30.6.2023

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Chcem pomôcť

Zabezpečili sme asistentku na jeden celý školský rok

Sumou 2 500 € sme prispeli na to, aby jedna zo žiačok tejto základnej školy mohla mať svoju vlastnú asistentku. Šlo konkrétne o žiačku 3. ročníka, Hanku, ktorá trpí viacnásobným znevýhodnením. Náš príspevok dokázal pokryť asistentku na jeden celý školský rok.

Asistentka k Hanke pravidelne prichádzala predovšetkým na hodiny matematiky a slovenského jazyka. Jej úlohou bolo Hanke dovysvetľovať nepochopené učivo, učiť ju pracovať so zadanými úlohami, usmerňovať ju pri práci, vyrábať jej potrebné kompenzačné pomôcky a učiť ju pracovať s nimi.


Hanka vďaka asistentke viditeľne napredovala

Hanka by bez pomoci asistentky v spomenutých predmetoch veľmi stagnovala, nedokázala by s väčšinou úloh pracovať. V konečnom dôsledku by teda nezískavala potrebné vedomosti pre postup do ďalšieho ročníka.

Výsledky projektu sa sledovali cez testy z hlavných predmetov a štvrťročné konzultácie riaditeľky školy, asistentky a triednej učiteľky. Výsledky ukázali, že projekt bol úspešný a Hanka vďaka asistentke viditeľne napredovala, čo malo prínos nielen pre ňu, ale aj pre celú jej rodinu, pretože nemuseli tráviť toľko času učením a mali teda možnosť viac budovať rodinné vzťahy a rozvíjať Hankine koníčky.

Pomáhať môžete aj vy

Pridajte sa k nám a prispejte aj vy k tomu, aby sa deti so zdravotným znevýhodnením mohli plnohodnotne vzdelávať. Podporte spolu s nami inkluzívne vzdelávanie. Prispieť môžete viacerými spôsobmi. Všetko potrebné nájdete v tomto článku.

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

Vytrvalosť a nádej, tieto slová najviac vystihujú príbeh Nelky, pre ktorú sme zakúpili špeciálne pomôcky v hodnote 2000 €
Vytrvalosť a nádej, tieto slová najviac vystihujú príbeh Nelky, pre ktorú sme zakúpili špeciálne pomôcky v hodnote 2000 €

Nelkin príbeh je príbehom nádeje, vytrvalosti a odhodlania. Narodila sa po bezproblémovom tehotenstve, ale už pár hodín po narodení bola prevezená na detské ARO, kde jej diagnostikovali ťažký zápal pľúc a sepsu. Dva dni doslova bojovala o život. Našťastie sa narodila v termíne a nie predčasne, vďaka čomu mala dostatok síl a právo na život si nakoniec vybojovala.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.