Samkovi môže pobyt pomôcť rozhýbať pravú stranu tela

0 €
Z vlastných zdrojov
3 100 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Samko je trojročný chlapček, ktorému sa kvôli predčasnému narodeniu poškodil mozog. To mu spôsobilo ochrnutie jeho telíčka a pravú stranu svojho tela vôbec nepoužíva. Pravideľné cvičenia už neúčinkujú tak, ako by mali, preto by potreboval pobyt v rehabilitačnom zariadení v Piešťanoch. Takýto pobyt je veľmi drahý a pre Samkovu maminu neúnosný. Rozhodli sme sa im preto pomôcť. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Srdce pre deti preplatí Samkovi intenzívny rehabilitačný pobyt v Piešťanoch, na ktorý pôjde spolu so svojou mamou. Dúfajme, že mu pobyt pomôže a keď sa vráti, poteší svoju maminku lepšími pohybmi.

Pri pôrode sa Samkovi poškodila ľavá hemisféra, ktorá mu spôsobila, že jeho pravú stranu tela nedokáže ovládať. Špeciálnymi metódami, ktoré používajú v rehabilitačnom centre v Piešťanoch by sa im mohlo podariť rozhýbať telíčko. Samkova mama, pani Linda, vkladá do rehabilitácií veľkú nádej. Od malička s ním úpenlivo cvičila Vojtovu metódu, ktorá je veľmi úspešná a známa medzi metódami pri poškodení pohybového ústrojenstva. No tá žiaľ prestala účinkovať a so Samkom by bolo vhodné sa posunúť ďalej a skúsiť niečo iné, účinnejšie. Metódy, ktoré sa používajú v Piešťanoch sú veľmi efektívne práve v nízkom veku. Čím skôr ich dieťa absolvuje, tým sa zvyšuje účinnosť. Pani Linda veľmi túži, aby sa jej synčekovi stav zlepšil. Keďže je však na materskej dovolenke a je sama na výchovu, neostávajú jej financie na takýto pobyt.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.