Pomôžme Gretke urobiť prvé krôčiky

0 €
Z vlastných zdrojov
900 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

„Problémy nášho dievčatka sa začali už v brušku. Do 36. týždňa sa všetko javilo ako úplne v poriadku, všetky výsledky boli na jednotku. Bábätko rástlo a my sme sa pripravovali na príchod vytúženej dcérky. Potom ma však hospitalizovali na oddelení rizikového tehotenstva pre podozrenie na hydrocefalus. Náš anjelik bol statočný už pri narodení. Lekári ju už v 39. týždni doslova vytiahli na svet bez kontrakcií a akýchkoľvek náznakov, že je pripravená. Bol práve Silvester a pre nás to bol vzhľadom na okolnosti najšťastnejší deň na svete. Naša princeznička bola relatívne v poriadku a z hydrocefalu bola „len" zväčšená mozgová komora s diagnózou ventrikulomegalia," začína svoje rozprávanie mamina.

Radosť však netrvala dlho. Mladá mamička doma zistila, že niečo s jej dcérkou nie je v poriadku: „Po necelých troch mesiacoch som si začala všímať zvláštne pohyby očičiek a ručičiek. Utekali sme za pediatričkou, skončili sme na detskej neurológii v Košiciach. Tu sa lekári handrkovali o tom, čo jej vlastne je. Absolvovali sme milión vyšetrení a poslali nás domov s diagnózou bližšie neurčenej epilepsie. Vtedy som si hovorila, že musím byť silná, veď koľko ľudí s epilepsiou žije plnohodnotný život. Pád na dno prišiel po niekoľkých mesiacoch." Westov syndróm – jeden z najhorších druhov epilepsie. Tak znel krutý ortieľ lekárov. Silné záchvaty Gretku natoľko vyčerpávali, že sa zatiaľ nenaučila samostatne ani sedieť.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

„Pred mesiacom sme podstúpili hormonálnu liečbu a spolu s množstvom liekov, ktoré naša Gretka trikrát denne užíva sa konečne dostavili výsledky v podobe bezzáchvatového stavu. To znamená, že je konečne schopná aj cvičiť," pokračuje mamina. Potrebný rehabilitačný pobyt však prevyšuje finančné možnosti rodiny, a preto nás Gretkina mamička prosí o pomoc: „Pomôžte mojej milovanej dcérke prvýkrát si sadnúť. Pomôžte jej urobiť prvý krôčik. Pre niekoho to je bežná vec, pre nás hotový zázrak. Nechceme našu Gretku nechať bezmocne ležať medzi štyrmi stenami, chceme jej dopriať šťastné detstvo. No to sa nám bez vás nepodarí."

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.