Emka s ťažkým osudom potrebuje rehabilitovať

600 €
Z vlastných zdrojov
2 300 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

„Jedného dňa bola Emka prijatá do nemocnice, pretože jej zdravotný stav sa prudko a nepochopiteľne zhoršil. Zo strany rodičov sme boli ubezpečovaní, že ide len o bežné ochorenie, možno nejakú virózu. O to nepochopiteľnejšie bolo pre nás uznesenie lekára, ktorý po dôkladnom vyšetrení diagnostikoval Emke hydrocefalus s epilepsiou, poškodenie očného nervu vyvolané masívnym krvácaním do mozgu. Zhrození sme počúvali, ako lekár hovorí o tom, že tento stav jej spôsobil nejaký silný úder, náraz, či otras. Lekár dokonca vyjadril podozrenie zo zanedbania starostlivosti zo strany rodičov, následne na to na nich nemocnica podala trestné oznámenie," začína svoje rozprávanie Emkina stará mama, ktorá sa o ňu spolu s manželom s láskou stará.

„V dôsledku krvácania do mozgu Emke zostali trvalé následky. Emka už dávno mala bľabotať, bežkať, učiť sa chodiť, no žiaľbohu o tomto všetkom môžeme zatiaľ len snívať.. Namiesto džavotajúceho a vysmiateho bábätka, nám v postieľke ležalo jej takmer nehybné telíčko, ktoré len chabo vnímalo, čo sa deje okolo," smutne pokračuje stará mama.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Emka by veľmi potrebovala absolvovať rehabilitačný pobyt, ktorý si žiaľ, jej starý rodičia nemôžu dovoliť. „Nie všetko hradí zdravotná poisťovňa. Rodič ako sprievodca si svoje výdaje musí hradiť sám, takisto aj cestovné, čo pre nás znamená nie práve malý zásah do rodinného rozpočtu. Najväčšie úspechy zaznamenali deti s podobnými problémami v súkromných rehabilitačných centrách. Avšak, cena za takýto pobyt vysoko presahuje naše finančné možnosti," zúfa si babka.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.