EKG prístroj na vyšetrenie srdiečok detí

0 €
Z vlastných zdrojov
4 999 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

V kardiocentre v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch odborníci vyšetria ročne tisíce detí, ktorým najdôležitejší orgán v tele robí nemalé problémy často už od narodenia. V jednej z ambulancií tento týždeň pribudol vďaka charitatívnemu projektu denníka Nový Čas - Srdcu pre deti nový vyšetrovací prístroj.

„Je skutočne symbolické, že práve v čase 10. výročia odovzdáva Srdce pre deti dar tým najväčším srdiečkarom v odbore, Detskému kardiocentru, a pevne verím, že tento prístroj pomôže v liečbe tisíckam pacientov," povedala pri odovzdávaní EKG šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová. EKG sa teší aj generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly.

„Sme radi, že sme dostali tento prístroj. Ďakujeme a verím, že bude slúžiť pri diagnostike a liečbe." Podľa primára kardiocentra Mariána Hrebíka do ambulancie chodievajú malí pacienti z celého Slovenska, najčastejšie s vrodenými chybami srdca a poruchami rytmu. „Je to prístroj, ktorý je citlivý na každý pohyb dieťaťa, rýchlejšie spracováva signál, čím sa vyšetrenie urýchli," vysvetlil.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.