Klárke kyslíková terapia veľmi pomáha

0 €
Z vlastných zdrojov
0 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Klárka prišla na svet príliš skoro, už v 25. týždni tehotenstva. "Na druhý deň dostala krvácanie do mozgu, bola napojená na umelú pľúcnu ventiláciu. Lekári jej nedávali veľkú šancu, ale vyššia moc chcela, aby tu zostala a bojovala. A tak Klárka bojuje už 3,5 roka," hovorí mama dievčatka, pani Anna, ktorá spolu s dcérkou neustále cvičí. Navštevujú rôzne rehabilitačné zariadenia a pomaly prichádzajú vytúžené výsledky. Veľké pokroky badajú po absolvovaní kyslíkovej terapie, preto by chceli za pomoci kyslíkového koncentrátora pomôcť dcérke aj doma. (ak)


V Srdci pre deti sme Klárke darovali kyslíkový koncentrátor v rámci projektu nášho generálneho partnera O2 (http://goo.gl/9WqiLw).

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

"S Klárkou cvičíme odvtedy ako nám ju dali domov z inkubátora. Dva a pol roka sme cvičili Vojtovou metódou, neskôr Bobath terapiou. Pomedzi to sme chodili na intenzívne rehabilitačné pobyty do Piešťan, na hipoterapiu, masáže, plávanie a neustále cvičíme aj doma," vymenúva pani Anka. Drina v podobe cvičenia už našťastie prináša prvé pozitívne výsledky. "Štvornožkuje, sedí, začína sa stavať na nohy, chodí v špeciálnej chodúľke. Rozpráva niekedy už aj vety a veľmi dobre začala vnímať okolie. Pomáhajú jej veľmi aj súrodenci, ktorí ju učia pesničky, básničky a hrajú sa s ňou," dodáva hrdá mamina.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.