Talent hendikepovanej Sofinky podporíme kúpou špeciálnej lyže

0 €
Z vlastných zdrojov
2 950 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Sofia sa narodila v júni 2000 a pochádza z Rimavskej Soboty, kde navštevuje základnú školu. Je šikovné, láskavé a múdre dievčatko. Narodila sa však predčasne v 29. týždni tehotenstva a má detskú mozgovú obrnu. Je telesne postihnutá, má choré nôžky a chodí len za pomoci chodúľky. Napriek svojmu postihnutiu je spoločenská, priateľská, rada spoznáva nových ľudí a športuje. Najviac ju baví paralympijská hra boccia a lyžovanie. Kurz lyžovania už úspešne absolvovala. Nemôžu si však dovoliť špeciálnu lyžu, a tak vo svojom koníčku nemôže, žiaľ, pokračovať. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Zakúpením mono lyže podporíme Sofinku v jej talente. Je to špeciálna lyža pre hendikepovaných ľudí a namiesto palíc využíva pre udržanie rovnováhy dva stabilizátory. Lyža je však pre Sofiu a jej finančne nedostupná. Zakúpime jej ju v Srdci pre deti.

Sofia trpí detskou mozgovou obrnou, ale napriek tomu sa zaradila medzi rovesníkov. Chodí do triedy spolu so zdravými deťmi a dobre sa učí. "V minulosti sa zúčastnila táboru organizovaného paralympijským výborom a Zväzom telesne postihnutých športovcov. Získala titul Absolútny talent. Bola by škoda, tento talent nerozvinúť. My sme však v zlej finančnej situácii a mono lyžu so stabilizátormi si dovoliť nemôžeme," hovorí mama Scarlet.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.