Rehabilitácia je pre Zojku jediná cesta, ako napredovať

0 €
Z vlastných zdrojov
2 544 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Zojka oslávila v máji 2013 ešte len prvý rôčik, no za sebou ma toho toľko, čo nemajú niektorí dospelí. Malá bojovníčka sa narodila s váhou iba 820 gramov. Už od prvých sekúnd bojovala o svoj život. Dva dni po narodení dostala krvácanie do mozgu, ktoré u nej zanechalo trvalé následky. Počas prvého roku absolvovala až päť náročných operácií a prekonala množstvo infekcií. V súčasnosti pravidelne rehabilituje v Dunajskej Lužnej, Martine i Zvolene. Vyskúšať by chceli aj rehabilitačný pobyt v Piešťanoch, ale nemajú naň už dostatok finančných prostriedkov. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Rodičia malej Zojky už nevládzu potrebné terapie platiť zo svojho rozpočtu. O pomoc sa preto obrátili na Srdce pre deti. Zojkin psychomotorický vývin pomôžeme naštartovať preplatením rehabilitačného pobytu v súkromnom piešťanskom zariadení.

Zojka sa narodila predčasne v 25. týždni tehotenstva. Prvých päť mesiacov strávila v nemocnici, kde podstúpila operácie hlavičky a očiek. Dnes má 15 mesiacov, no psychomotoricky je na úrovni 3-mesačného novorodenca. Nepretočí sa na bruško, neudrží hlavičku, nevie sedieť. Okrem toho má veľké problémy so zrakom, nesleduje hračky a zatiaľ reaguje len na svetlo. "Denne cvičíme Vojtovu a Bobathovu metódu. Začali sme cvičiť aj Feldenkraisovu metódu a chodíme na hipoterapiu," opisuje svoj bežný deň mama Martina.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.