Malému Hugovi pomôžu napredovať intenzívne rehabilitácie

0 €
Z vlastných zdrojov
1 800 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Predčasne narodeného Huga postihlo po narodení nedostatočné prekrvenie mozgu. Keďže sa narodil už v 32. týždni tehotenstva, bol prevezený z Rožňavy na neonatologické oddelenie do košickej nemocnice. Napriek vynaloženej snahe lekárov, fyzioterapeutov i rodičov zaostáva chlapec v psychomotorickom vývine. Hugo nemal ešte ani dva roky, preto má v tomto veku najvyššiu šancu vďaka rehabilitáciám napredovať. Denne cvičí Vojtovou metódou, avšak rodičia by chceli vyskúšať aj intenzívne rehabilitácie v špecializovanom prešovskom zariadení. Neprepláca ich, žiaľ, poisťovňa. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Hugovi preplatíme až šesť týždňov rehabilitácií, počas ktorých absolvuje rašelinové zábaly, oxygenoterapiu, rôzne cvičenia, zrakové stimulácie a iné podporné terapie, ktoré majú zlepšiť jeho zdravotný stav. Poisťovňa pobyty v žiadanom zariadení neuhrádza. Ich hodnota je však nad rozpočet mladej rodinky.

Hugo má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu. Od narodenia je sledovaný neurológom a pravidelne cvičí doma i v rehabilitačných zariadeniach. Náklady na zmiernenie dôsledkov jeho choroby sú vysoké. Nie všetky procedúry a pomôcky prepláca zdravotná poisťovňa, preto musia rodičia prosiť o pomoc známych i neznámych.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.