Laurinka je vďaka terapiám odolnejšia voči chorobám

0 €
Z vlastných zdrojov
1 134 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Štvorročná Laurinka z Beluše je dieťa s ťažkým zdravotným postihnutím. Rodičia Tomáš a Veronika sa okrem nej starajú ešte aj o mladšieho syna Tomáška, ktorý má len tri roky. Laurinka má hypotonický syndróm a epilepsiu. Pre zlepšenia svojho stavu musí neustále rehabilitovať, práve kvôli epilepsii to však má ťažké. "Pre diagnostikovanú epilepsiu nás nikde nechceli zobrať. Našťastie sme objavili skenar terapiu. Laurinka po terapií postupne napreduje a hlavne je menej chorá," pochvaľuje si mama Veronika. Skenar terapia, ktorá tak Laurinke pomáha a je pre ňu vhodná, žiaľ, nie je ani sčasti hradená zdravotnou poisťovňou, a preto si musí rodina každý pobyt hradiť z vlastného rozpočtu. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Rodičom malej Laurinky pomôžeme v ich neľahkej situácií. Zabezpečenie domácnosti leží na pleciach otca Tomáša a popri všetkých výdavkoch nemajú na dcérkinu liečbu dostatok finančných prostriedkov.

Laurinkin zdravotný stav je veľmi vážny. V roku 2012 sa jej zdravotný stav natoľko skomplikoval, že štyri mesiace strávila v nemocnici. "Prestala dýchať, zlyhali jej obličky a bola napojená na umelej pľúcnej ventilácii. Našťastie sa z toho dostala. Hneď na to sme začali chodiť na skenar terapiu. Má posilnenú imunitu a už štyri mesiace nebola chorá. Veľmi nás teší, že liečba prináša výsledky," hovorí mama dievčatka, pani Veronika Ondrášiková.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.