Katke a Tomášovi pomôžeme zmierniť bolesť zo straty sestričky

0 €
Z vlastných zdrojov
4 099,52 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Katka je komunikatívna mladá slečna z Bratislavy, ktorá trpí degeneráciou svalových buniek. Počas uplynulého roku sa jej stav natoľko zhoršil, že v súčasnosti dokáže hýbať už iba predlaktiami. V lete 2013 navyše zasiahla rodinu Fodorovú ďalšia rana osudu. Zomrela milovaná dcérka a sestra Simona. Strata sestry psychicky poznačila oboch súrodencov. Tomáš sa začal vyhýbať kamarátom a jeho život skomplikoval aj vážny úraz kolena, ktorý aktívneho športovca pripútal na lôžko. Mama Yveta však verí, že najhoršie chvíle už majú za sebou. Preklenúť náročnú životnú situáciu im pomáha aj Srdce pre deti. (sb, ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Katka získa nový elektrický invalidný vozí, s polohovateľnou opierkou, ktorá jej umožní oddych kedykoľvek a kdekoľvek. Zmenší sa jej problém so sedením, zlepší sa fixácia hlavy, ktorá jej padala dozadu. Brat Tomáš zároveň získa školské pomôcky a rodina spolu strávi čas na rodinnom ozdravnom pobyte.

Katka je odkázaná na invalidný vozík. Rýchly progres choroby nedokázal zastaviť ani jej optimizmus a odhodlanie s chorobou bojovať. „Nesťažuje sa. Aj napriek veľkým bolestiam. Vie čo ju čaká. Má veľa kamarátov, ktorí vyhľadávajú jej spoločnosť pre jej humor, dobrosrdečnosť a chuť do života,“ hovorí pani Fodorová, ktorá je momentálne nezamestnaná. Starý invalidný vozík ťažko chorej Katky je už v katastrofálnom stave. Na nový však pani Yveta nemá dostatok financií.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.