Dávidko po začlenení medzi ostatné deti už nebude smutný

0 €
Z vlastných zdrojov
2 500 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Dávidko Fischer bude mať na jar roku 2014 štyri roky, väčšinu času však netrávi s rovesníkmi, ale s maminou. Chlapček sa narodil predčasne a následky sa prejavili vo forme detskej mozgovej obrny s pridruženými komplikáciami najmä pohybového aparátu. „Som na predĺženej materskej dovolenke, lebo nášho anjelika nechcú vziať do škôlky pre jeho zdravotne problémy,“ trápi sa pani Fischerová. Smutný je ale aj samotný Dávidko. Veľmi by sa chcel hrať s ostatnými deťmi, jeho možnosti sú však zatiaľ dosť obmedzené. Dobehnúť vo vývine ostatné deti a začleniť ho lepšie do detského kolektívu umožní rehabilitačný pobyt. (jo)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Fischerovci v rámci Srdca pre deti absolvujú rehabilitačný pobyt v Piešťanoch. Hlavným cieľom je zvýšenie chlapcovej samostatnosti, pohyblivosti a podchytenie chôdze ešte v ranom veku, kým nie je neskoro.

Trojčlenná rodinka z Komárna nepatrí medzi šťastnejších, ktorí by si mohli dovoliť drahé dovolenky či luxusné veci. Sú radi, ak Dávidkovi kúpia aspoň ortopedické topánky či niektoré rehabilitačné pomôcky, ktorých financovanie zo strany zdravotných poisťovní býva limitované napr. počtom úhrad za rok. Keď lozí po dlážke štvornožky, pohybuje sa s rukami i nohami na zemi, rýchlo derie aj oblečenie, ktoré treba často meniť. Navyše, otec Štefan trávi pre prácu veľa času mimo domu. Vtedy je mamička na starostlivosť úplne sama. Je pre ňu čoraz náročnejšie chlapca dvíhať, ťažko však nesie aj jeho trápenie: „Dávidko si už uvedomuje, že nie je v poriadku. Je to veľmi ťažké, vidieť jeho smutné očká, keď sa pýta, prečo nemôže behať s ostatnými deťmi a prečo oni nemusia toľko cvičiť...“ Keby sa zvýšila Dávidkova samostatnosť, skôr by mohol navštevovať aj škôlku a zapojil by sa do kolektívu detí. Rodičia dúfajú v zlepšenie jeho stavu vďaka cvičeniu a rehabilitáciám – snáď už do jeho štvrtých narodenín.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.