Dávidko napriek ochrnutiu nôh bude bicyklovať

1 000 €
Z vlastných zdrojov
3 690 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

14-ročný Dávid sa narodil s diagnózami rázštep chrbtice a hydrocefalus. Od narodenia absolvoval už šesť náročných operácií, no aj napriek tomu ostal od pása dolu ochrnutý. "V škôlke a aj v škole bol integrovaný medzi zdravé deti. Často sa nás pýtal, prečo nemôže behať, bicyklovať sa, jazdiť na lyžiach... Odpovede boli ťažké," priznáva Dávidkov otec, pán Ján Počatko. Srdce pre deti splní Dávidkov sen o bicyklovaní - darujeme mu nový handbike. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Dávidkovi s postihnutými dolnými končatinami darujeme handbike. Ide o špeciálne navrhnutý bicykel pre ľudí so zdravotným postihnutím, pri ktorom sa využíva sila horných končatín. Vďaka nemu môže absolvovať aktivity vo voľnom čase spolu so svojimi zdravými kamarátmi.

Dávidko sa aj napriek svojmu postihnutiu zaradil medzi zdravé deti a čo najviac chce byť ako ony. Jeho rodiča sa už od malička snažia zmierňovať rozdiely medzi ním a ostatnými deťmi. Vozili ho v sedačke na bicykli, chodili sa s ním sánkovať, bobovať... Dávid je však už dnes veľký chlapec, a preto chce množstvo vecí robiť sám.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.