Snaživý a usmievavý Martinko pôjde na rehabilitáčný pobyt

0 €
Z vlastných zdrojov
3 100 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Predčasné narodenie je častým dôvodom poškodenia nervovej sústavy. Tákymto prípadom je aj príbeh dvojročného Martinka. Od narodenia si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Aby sa mu zlepšil stav jeho pohybového aparátu, pravideľne s ním jeho maminka cvičí. Absolvoval už rehabilitačné pobyty v Martine, no pre ďalší pokrok vo vývoji by potreboval špeciálny prístup zo zariadenia v Šúrovciach. Radi mu tento pobyt umožníme absolovať. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Peniaze od darcov v zbierke Srdca pre deti použijeme aj na zaplatenie rehabilitačného pobytu v Šúrovciach, ktorý nie je hradený poisťovňou. Martinko tak absolvuje 12-dňovú intenzívnu rehabilitačnú liečbu, na ktorú pôjde so svojou mamou.

Martinkova mama je veľmi obetavá, mladá žena, ktorá sa o neho stará sama. Vytrvalo hľadá možnosti ako svojmu synovi pomôcť. Navštevujú raz týždenne centrum za účelom fyzioterapie, ktoré slúži pre deti s telesným postihnutím. Cvičenia mu veľmi pomáhajú, no Martinkovi by veľmi prospela intenzívna a komplexná rehabilitačná liečba v Šúrovciach. Mohla by mu pomôcť hlavne čo sa týka spasticity, motoriky a celkového osobnostného rozvoja. V tomto zariadení vykonáva liečbu profesionálny tím, pozostávajúci z akreditovaných lekárov a fyzioterapeutov. Používajú špeciálne „space" obleky, ktoré intenzitu cvičenia zvýšia niekoľkonásobne v porovnaní s klasickou fyzioterapiou. Takýto prístup otvára novú možnosť pre Martinka a prináša nádej.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.