Nové okná zabezpečia teplo a sucho v dome Peťky a Natálky. Mama ich odvezie autom k lekárovi.

0 €
Z vlastných zdrojov
5 255,7 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Sestry Natálka a Peťka sa narodili s množstvom rôznych ochorení. Ich mama je samoživiteľkou rodiny a pri platení všetkých vyšetrení jej ledva ostávajú peniaze na základné položky ako je jedlo, či náklady na bývanie. Veľmi by potrebovali auto, pretože pravideľná návšteva lekárov je pre dievčatá unávná a bývajú aj často choré. Dom, v ktorom bývajú si vyžaduje celkovú rekonštrukciu, no tým najnutnejším je výmena okien. Rozhodli sme sa preto tejto rodine uľahčiť a zlepšiť životné podmienky. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Srdce pre deti kúpi auto, ktoré bude slúžiť mame Natálky a Peťky na presun jej dcér do lekárskych zariadení. Taktiež peniaze z finančnej zbierky budú použité na výmenu okien na ich starom dome. Ich kvalita životných podmienok sa výrazne zlepší.

Natálka a Peťka sú dve krásne slečny, ktoré sú však zdravotne na tom veľmi zle. Natálka má cystu v hlave, epilepsiu, arytmiu srdca a poškodenú sietnicu očí. Nemá tiež dorastené koleno, preto musí nosiťortézu. Jej sestrička Peťka má v chlopni dierku, cez ktorú krváca. Niekedy sa dokonca stane, že odpadne. Pri takto ťažko chorých deťoch je veľmi finančne náročná starostlivosť. Ich maminka, pani Renáta, sa veľmi snaží, pravideľne chodia k lekárovi. No aby im mohla zabezpečiť rýchlu pomoc a taktiež aj komfortnejšie presuny, potrebuje auto. Dievčatá bývajú len s mamou a chorou babkou, o ktorú sa tiež stará pani Renáta. Bývajú v starom dome, ktorý je veľmi nákladné udržiavať a potreboval by rekonštrukciu. Aby nebolo vlhko v dome a deťom nebola zima, rozhodli sa pre výmenu okien. Ako samoživiteľke jej určite takáto pomoc veľmi pomôže a najmä dievčatá budú žiť v dôstojnejších podmienkach.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.