Miriamka potrebuje rozcvičiť svalstvo po operácii

0 €
Z vlastných zdrojov
3 100 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Štvorročná Miriamka z Trnavy prišla na svet predčasne v 28. týždni tehotenstva s mnohými komplikáciami – krvácaním do mozgu, trojkomorovým hydrocefalom a detskou mozgovou obrnou. Už po mesiaci jej krátkeho života mala operovanú očnú sietnicu, aby neostala slepá. Do dvoch rokov iba ležala, no po absolvovaných rehabilitáciách, cvičeniach a operácii sa našťastie posunula vpred. Komunikuje, plazí sa, štvornožkuje, dokonca sa aj stavia na nožičky, ale stuhnuté svalstvo dolných končatín jej to celkom nedovoľuje. Matka dievčatka, pani Zuzana Kianičková, verí, že ďalšie rehabilitácie uvoľnia Miriamkino stuhnuté svalstvo a začne chodiť. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Čiastočne zaplatíme dvojtýždňový rehabilitačný pobyt v súkromnom rehabilitačnom centre v Piešťanoch, ktorý má Miriamke umožniť po operácii rozhýbať svalstvo a pomôcť v celkovom vývine.

Miriamka má v dôsledku svojich diagnóz spomalený psychický i pohybový vývin. Podstúpením rôznych cvičení a vyšetrení sa zdravotný stav predčasne narodeného dievčatka pomaly zlepšuje. Tento rok sa jej mamička po konzultáciami s lekármi rozhodla pomôcť šetrnou operáciou v zahraničí, ktorá má spolu s následnými rehabilitáciami Miriamke prospieť.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.