Malý bojovník Peťko sa nevzdáva, pôjde na liečenie

0 €
Z vlastných zdrojov
3 100 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Dvojročnému Peťkovi z Košíc z dôvodu predčasného narodenia bola diagnostikovaná detská mozgová obrna. Prejavila sa u neho ochrnutím všetkých končatín, no našťastie je mentálne na tom v poriadku. Jeho milujúci rodičia mu venujú veľa času a trpezlivo s ním cvičia. To prináša aj odmenu v podobe zlepšenia Peťkovho stavu. Preto sa nevzdávajú a veľmi túžia ísť so synčekom do špeciálneho rehabilitačného centra v Piešťanoch. Srdce pre deti im túto túžbu splní. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Charitatívny program Srdce pre deti prefinancuje liečebný pobyt v rehabilitačnom centre v Pieštanoch po dobu dvoch týždňov aj s ubytovaním. Želáme Peťkovi, aby mu pobyt pomohol a raz sa mohol hrať bezstarostne s ostatnými zdravými deťmi.

Peťko sa narodil predčasne v 34. týždni cisárskym rezom, čo viedlo k poškodeniu mozgu a k ochrnutiu stredne ťažkého stupňa. Rodičia okamžite začali s Vojtovou reflexnou terapiou. Keďže je Peťko veľký bojovník, drobnými krôčikmi stále napreduje. Dvakrát týždenne s ním chodia na rehabilitačné plávanie, čo je pre neho veľmi prospešné. Po mentálnej stránke je úplne v poriadku, zaostáva len v motorike. Jeho zdravie je pre rodičov to najdôležitejšie, preto chcú skúsiť všetky dostupné možnosti: ,,Ako zodpovední a milujúci rodičia aktívne vyhľadávame všetky možnosti, ktoré by mohli nášmu synčekovi pomôcť." O rehabilitačnom centre v Piešťanoch počuli veľmi dobré referencie a chceli by ho preto vyskúšať. Finančná situácia mladej rodiny im zatiaľ neumožnila absolvovať liečebný pobyt. Peťko sa po intenzívnej dvojročnej reflexnej a inej liečbe dokáže pretočiť z chrbátika na bruško a naopak. Používa obidve rúčky, zatiaľ však nedokáže sám sedieť, ani stáť. Za toto obdobie Peťko húževnato bojoval so svojím zdravotným stavom a veľakrát musel prejsť nepríjemnými procedúrami. Napriek tomu je veselý a vďačný chlapček, na ktorého sú jeho rodičia veľmi hrdí a ktorého nadovšetko milujú.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.