Krásne dvojičky Romanka a Katarínka sa môžu tešíť, že na rehabilitácie pôjdu spolu

0 €
Z vlastných zdrojov
3 600 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Rodičia Remkoví majú štyri deti. Najmladšie z nich sú dvojičky Romanka a Katka. Tie však nemali to šťastie ako ich sestra a braček. Sú telesne postihnuté a stále sa učia chodiť, napriek tomu, že majú 2,5 roka. Čaká ich ešte vytrvalá práca na tomto cieli, no mohol by k tomu dopomôcť práve rehabilitačný pobyt v špecializovanom zariadení v Šúrovciach. Zaplatiť taký pobyt nie je ľahké, preto boli rodičia odkázaní obrátiť sa na Srdce pre deti. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Vďaka peniazom od darcov si môžeme dovoliť zaplatiť dvojtýždňový intenzívny pobyt v Šúrovciach pre obe dvojičky, Romanku aj Katku. Budú ich môcť sprévádzať obaja rodičia.

Romanka a Katarínka sa narodili predčasne v siedmom mesiaci tehotenstva a majú dva a pol roka. Romanka samostatne nechodí, iba za pomoci ruky maminky alebo otecka. Má diagnózu CTP – centrálny svalový tonus, axiálna hypotónia a hypertonus na končatinách. Tieto diagnózy spôsobujú stuhnutie svalstva, čo bráni v bežnom pohybe. Katarínka tiež zatiaľ samostatne nechodí, len sa dokáže postaviť na nohy, aj to výnimočne. Má diagnózu DMO – detská mozgová obrna, ktorá sa prejavuje na nožičkách a prevažne na ľavej. Čím skôr by potrebovali rehabilitačný pobyt, aby mal čo najvyššie účinky. Mama dvojičiek je na materskej dovolenke, aby sa mohla o dcérky starať. Ich ocko pracuje, no finančná situácia im aj tak neumožňuje si na takýto pobyt našetriť. Najmä keď to potrebujú obe deti. Do rehabilitácií dávajú obaja rodičia nádej: ,,Veríme, že pomôže dievčatá postaviť na nožičky a žiť tak plnohodnotný život."

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.