Janka trpí vážnym pľúcnym ochorením - zateplenie domu zníži riziko komplikácií

0 €
Z vlastných zdrojov
6 000 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Usmievavá školáčka, 10-ročná Janka, má závažnú pľúcnu hypertenziu z dôvodu extrémne zúžených ciev v pľúcach a v srdiečku. Akoby toho nebolo málo, pridružili sa k tejto chorobe iné komplikácie, ktoré spolu súvisia - znížená funkčnosť obličky, skrytý rázštep chrbtice, zrastené krčné stavce... Život jej však najviac ohrozuje spomínaná pľúcna hypertenzia, pre ktorú jej hrozí aj transplantácia pľúc. Každý aj ten najmenší infekt je pre Janku veľkou hrozbou, preto musí rodina nevyhnutne riešiť problém s plesňami v dome. (ak)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Pre rodinu Daňovú je veľmi dôležité, aby z ich domčeka vymizli plesne a aby ich domček nebol pre Janku nebezpečným prostredím. Ťažká choroba dievčaťu už i tak veľmi komplikuje každodenný život, o to viac potrebuje zdravé domáce prostredie. K jeho vytvoreniu pomôže zateplenie domu - čiastočne hradené priznanou podporou v Srdci pre deti.

Pre Janku s ochorením pľúc je veľmi potrebné, aby žila v zdravom prostredí bez plesní. Jej rodičia sa plesní v dome snažili zbaviť rôznymi finančne dostupnými prostriedkami, najmä chemickými postrekmi. Napriek tomu sa problém každoročne v zimnom období objavuje znovu. Jediným zásadným riešením, ako zabezpečiť Janke prostredie bez infekcií, by mohlo byť zateplenie domu.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.