Alex môže napredovať v dennom stacionári s ostatnými deťmi

0 €
Z vlastných zdrojov
1 600 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Trojročný Alex sa narodil s detskou mozgovou obrnou. Tá mu spôsobila, že nemôže chodiť ako zdravé deti a celkovo je jeho pohyb veľmi obmedzený. Veľmi mu prospieva pobyt v dennom stacionári, kde cvičí rôzne rehabilitačné cvičenia. Pravideľné navštevovanie takýchto cvičení je však pre rodinu Habočíkových finančne vyčerpávajúce. No jeho rodičia veria svojmu synovi Alexovi, že raz bude chodiť. Chcú preto zintenzívniť pobyt v dennom stacionári. Srdce pre deti im pomôže preplatiť cvičenia na obdobie jedného roka. (dv)

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Peniaze z finančnej zbierky budú použité na zaplatenie pobytu v dennom stacionári, ktoré rodičia Alexka prerozdelia na obdobie jedného roka. Vďaka tomu by v centre cvičil štyrikrát týždenne. Jeho pobyt sa zdvojnásobí, bude intenzívnejší a šanca na zlepšenie stavu sa zvýši.

Malému Alexovi predčasné narodenie spôsobilo poškodenie nervovej sústavy. Prekonal toho veľmi veľa, od rôznych kŕčov, skepsy až po operácie. Jeho rodičia mu chcú veľmi pomôcť. Trpezlivo a s láskou s ním pravideľne cvičia, aby sa jeho svaly rozhýbali. Dvakrát týždenné navštevuje denný stacionár. Zameriavajú sa tam na posilňovanie svalov, viaczmyslové stimulácie, masáže, či terapie ako oxygenoterapia, magnetoterapia, rašelinové zábaly, ktoré vyživujú jeho svalové bunky. Rodičia vidia pokroky po pravideľnej návšteve stacionára. Alexko sa začal prevracať na bruško, pomaly sa dvíha na ruky, je oveľa pevnejší a istejší v pohybe. Okrem iného je v kolektíve detí s podobným problémom, čo mu veľmi prospieva na psychický vývin, keďže je jedináčik. Habočíkovci chcú navštevovať denný stacionár častejšie, preto potrebujú pomoc pri financovaní.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.