Viktor bez rúk preplával Balaton a chce ísť na olympiádu

0 €
Z vlastných zdrojov
4 199,32 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Viktor je šikovný mladý chalan, narodil sa však s vývojovou anomáliou nevyvinutia horných končatín. Úspešným plavcom a tiež talentovaným študentom je potom hlavne vďaka svojej húževnatosti a odbornej asistencii. Niektoré oblasti ale radšej každý zvláda sám bez asistencie iných, o to viac v citlivom období dospievania. Rodičia preto chcú zrekonštruovať kúpeľňu tak, aby lepšie vyhovovala Viktorovým možnostiam. Vynovená kúpeľňa by bola navyše veľkou pomocou pri starostlivosti o ich ďalšie dieťa – dcéru Nikoletu, ktorej diagnóza je detská mozgová obrna.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Vďaka Vašej pomoci zakúpime sanitu potrebnú na rekonštrukciu kúpeľne, aby bolo jej využívanie možné aj pre Viktora, ktorý sa narodil bez rúk. Kúpené veci ako nefinančnú pomoc odovzdáme rodine. Podľa úspechu verejnej zbierky a podľa výšky získaných finančných prostriedkov pôjde hlavne o sprchovací kút s bezbariérovým vstupom, WC a bidet pre zdravotne znevýhodnených, umývadlo pre ľudí s telesným postihnutím, umývadlovú batériu so zjednodušeným ovládaním a ďalší potrebný stavebný materiál.

Vašu pomoc žiada rodina s neľahkým osudom. Jedno dieťa rodičia stratili – dcéra Nora s ťažkou diagnózou zomrela pre zlyhanie životne dôležitých funkcií. S podobným ťažkým postihnutím je zo súrodencov aj sestra Nikoleta. Okrem nej má Viktor ešte brata Adama. Úprava kúpeľne, ktorá je cieľom verejnej zbierky, pomôže zvýšiť Viktorovu samostatnosť a tiež pocit dôstojnosti pri bežných každodenných činnostiach. Napr. dnes sám nedokáže vyjsť z klasickej vane, zmenou bude sprchovací kút s bezbariérovým vstupom. Mama Beáta o synovi hovorí: „Viktor je šikovný a talentovaný chlapec, ktorý dennodenne zápasí s obmedzeniami, ktoré mu do cesty prináša bežný život. Pri všetkých týchto obmedzeniach, s ktorými sa stretáva, chceme aspoň kúpeľňu upraviť tak, aby bol samostatný a nepotreboval našu plnú pomoc aj teraz v dospievajúcom veku.“ Napriek ťažkému osudu Viktor v živote dokáže bojovať a víťaziť. Dôkazom sú okrem iného jeho plavecké úspechy – je viacnásobným majstrom Slovenska v plávaní, je členom Slovenského paraolympijského tímu.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.