Tamarka tváričkou už pomohla iným, pomoc však potrebuje sama

530 €
Z vlastných zdrojov
1 173 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Malá Tamarka(1,5) bojuje so zákernou leukémiou. Stala sa dokonca tvárou z plagátu košickej detskej nemocnice, ktorým zdravotníci vyzývali ľudí, aby prišli darovať krv pre malých onkologických pacientov. Sama sa však spolu s rodičmi ocitla v núdzi. Prešovčania totiž musia s dievčatkom cestovať do nemocníc v regióne aj niekoľkokrát do týždňa. Ich príjem od štátu je pritom necelých 350 €, čo na životné náklady ani zďaleka nepostačuje. Matka pre dcérku prosí o pomoc vo forme biolampy na hojenie pokožky po zákrokoch a zvlhčovača vzduchu, ktorý Tamarke uľahčí ťažké dýchanie.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

„Posledné výsledky naznačujú, že choroba by mohla byť na ústupe. To však nič neznamená. Musíme dokončiť celý proces liečby, ktorá by mala trvať ešte rok a pol a pozostáva z takzvanej tabletkovej chemoterapie,“ hovorí Tamarkina mama, ktorá sa ocitla vo finančnej núdzi a nedokáže tak dievčatku zabezpečiť plnú starostlivosť, akú v ťažkej chorobe potrebuje.

Predzvesťou zákernej choroby u Tamarky boli pretrvávajúce horúčky, keď nemala ešte ani desať mesiacov. Nasledujúce vyšetrenia odhalili diagnózu akútna lymfoblastová leukémia. Tamarka je ešte príliš malá a slabá na taký ťažký boj. S Vašou pomocou jej v zápase s chorobou môžeme spoločne pomôcť.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.