Samostatnosť malej Adelky môže zlepšiť špeciálna chodúľka

0 €
Z vlastných zdrojov
2 894,83 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Rodičia malej Adelky z Prešova prosia o pomoc pri kúpe reverznej chodúľky Crocodille. Tá Adelke pomôže voľne sa pohybovať a byť tak samostatnejšou. "Adelka si uvedomuje, čo všetko by chcela, ale telo jej to nedovolí. Prvými krôčikmi vďaka chodúľke by získala okrem samostatnosti aj viac sebavedomia. Vždy, keď urobí niečo nové, celá žiari," hovorí mama dievčatka pani Bibiána Zlacká.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Deťom, ktoré používajú takúto rehabilitačnú pomôcku, reverznú chodúľku Crocodille, sa otvorili nové možnosti. Podľa slov rodičov by prvé krôčiky Adelku urobili veľmi šťastnou. „Poctivo sme cvičili a čakali na čas, kedy už Adelka udrží svoju váhu. Ten čas prišiel a preto prosíme dobrých ľudí s veľkým srdom o akúkoľvek čiastku a dúfame, že sa nám podarí vyzbierať sumu potrebnú na takúto chodúľku,“ hovorí Adelkina mama. Srdce pre deti zaplatí Adelke rehabilitačný pobyt v Prečove, kde bude môcť rehabilitovať svoje svalstvo. ,,Jedine v takomto zariadení dokážu ponúknuť komplexný program šitý namieru nášmu dieťaťu. My ako rodičia tu máme možnosť pod jednou strechou nájsť to čo naše dieťa potrebuje a je tu navyše kvalifikovaný personál, ktorý sa deťom s láskou venuje. A to je pre rodičov i dieťa veľmi dôležité," hovoria starostliví rodičia.

Adelka ako najmladšia z troch súrodencov sa narodila predčasne v šiestom mesiaci tehotenstva. Lekári jej diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. „Adelka je malá bojovníčka a vďaka tomu sa jej podarilo prežiť aj napriek viacerým veľmi vážnym komplikáciám. Od narodenia sme museli cvičiť Vojtovou metódou poctivo štyrikrát denne,“ hovorí mama Bibiána Zlacká. Dievčatko sa o všetko zaujíma, veľa sa pýta. Už keď mala dva a pol roka, naučila sa písmená aj farby, začala počítať. Jej telíčko konečne udrží vlastnú váhu a podľa odborníkov je preto správny čas, aby sa aj vďaka chodúľke posunula ďalej. Aby raz Adelka mohla samostatne chodiť, je potrebná pravideľná komplexná starostlivosť, ktorú jej dajú na intenzívnom liečení. Veľmi takéto liečenie potrebuje, pretože v centre jej bude poskytnutá kvalitná rehabilitácia, špeciálna pedagogika, oxygenoterapia, masáže, magnetoterapia, logopédia a nácvik samoobslužných činností. Adelka je veľmi snaživé dievčatko, no rodičia jej aj venovali veľmi veľa času a trpezlivosti. ,,Tým, že sme doposiaľ roky denne poctivo cvičili, Adelka nemá kontraktúry, ani výrazne posťahované šľachy. Sú však za tým nielen roky poctivého cvičenia, ale i nemálo sĺz. Po nich však prichádzajú s úspechom aj nové slzy a to sú slzička šťastia. A tie sú pre nás odmenou z dosahovania nových úspechov," hovorí s nádejou pani Bibiána.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.