Martinko sníva o kúpeľni a tečúcej vode

0 €
Z vlastných zdrojov
4 981,93 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Martinko z Trnovca nad Váhom pri Šali má štyri a pol roka. Od narodenia trpí viacerými diagnózami, najmä detskou mozgovou obrnou a viacnásobnou skoliózou chrbtice. V ich dôsledku nevie chodiť a sám nedokáže ani sedieť. Ako bude rásť, starostlivosť oňho bude pre matku Veroniku stále náročnejšia. O to viac, že je na všetko sama. Rodina žije v malom domčeku bez tečúcej vody. Jej zriadenie zvýši kvalitu života 4-člennej rodiny, v ktorej je zdravá jedine Martinkova 11-ročná sestra. Mama Veronika trpí ťažkou formou astmy, v ktorej ju nečakane prepadajú astmatické záchvaty a neraz musí byť hospitalizovaná. Okrem dvoch detí sa stará aj o babičku Emu.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

S Vašou pomocou rodine sfunkčníme kúpeľňu, v ktorej nemajú tečúcu vodu a nie sú pripojení ani na obecnú kanalizáciu. Rodina žije celkovo v ťažkých podmienkach, najviac by si však želali zdravie, ktoré nemajú. V ich situácii by im veľmi pomohlo, ak by mali do domu zavedenú aspoň tečúcu vodu. Radikálne by im to uľahčilo život.

Malý Martinko je ležiaci pacient. Dokáže len loziť, chodiť nevie a sám nedokáže ani sedieť. Je plienkovaný, v dôsledku početných diagnóz sám nie je schopný hygienických návykov. Mama Veronika s ním navštevuje viacerých lekárov - špecialistov, najmä neurológa, imunológa, kardiológa, ortopéda; absolvovať musia pravidelne aj rehabilitačné cvičenia. Zvládanie starostlivosti o Maťka bude s jeho pribúdajúcim vekom a váhou pre matku čoraz náročnejšie. Rodine by okrem šatstva, ktoré si Maťko lozením veľmi rýchlo ničí, pomohlo najmä zavedenie tečúcej vody do domu.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.