Biolampa pre Viktorku, aby sa mohla hýbať

0 €
Z vlastných zdrojov
570 €
Doteraz získaných
0 €
Potrebujeme

Prečo potrebuje vašu pomoc

Viktorka z Banskej Bystrice bude mať v decembri 6 rokov, napriek tomu žiaľ nie je tak samostatná, ako iné deti v jej veku. Narodila sa predčasne a v jej prvom roku života jej lekári diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. V súčasnosti sa u malého dievčatka táto choroba okrem iného prejavuje v zlej pohyblivosti, pre ktorú sa rodičia s dcérou aspoň v rámci svojich možností snažia absolvovať potrebné rehabilitácie, ktoré by mohli jej stav zlepšiť. Súčasťou nutných procedúr je využívanie špeciálnej biolampy, ktorá pozitívne pôsobí na pohybový aparát. Rodičia malej Viktorky preto žiadajú pomoc vo forme zakúpenia tejto biolampy, vďaka ktorej ich dcéra dosahuje badateľné zlepšenie pohybu.

Čo chceme vďaka vašej podpore dosiahnuť

Biolampu za niekoľko stoviek eur si rodina nemôže popri ostatných nákladoch na zravotnú starostlivosť o Viktorku a riadny chod domácnosti dovoliť. Napriek tomu s ňou malé dievčatko začalo dosahovať v čase rehabilitácií dovtedy nevidené pokroky. Za vyzbierané peniaze by sme kúpili špeciálnu biolampu Bioptron Compact 3, ktorú bude môcť rodina používať pre jej praktickosť častejšie a bez limitovania miestom použitia. Krátko po vyhlásení verejnej zbieky sa Nadácii Pontis ozval darca, ktorý sa rozhodol biolampu rodine venovať.

Viktorka Vigašová sa narodila predčasne a dnes trpí viacerými komplikáciami spojenými s mozgovým ochrnutím. Jej pohyblivosť sa zlepšila po používaní biolampy v rámci rehabilitačných procedúr. Rodičia by takúto biolampu pre lepšie pokroky chceli pre Viktorku mať doma. Dievča sa už dokáže samo obrátiť na bruško, má náznaky lozenia a začalo používať ľavú ruku.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.