Pomoc rodinám koncom roka 2019

3.9.2020

Aj keď sa v projekte Srdce pre deti menila stratégia smerom k inkluzívnemu vzdelávaniu, v roku 2019 ešte dobiehali podpory schválené za starých podmienok. Tu je ich prehľad.

Chcem pomôcť

Koncom roka 2019 sa nám v projekte Srdce pre deti podarilo pomôcť viacerým deťom a ich rodinám, ktoré podporu naozaj potrebujú a ocenia.

Peťko

Päťročný Peťko sa narodil s detskou mozgovou obrnou a od narodenia rehabilituje. Keďže v rodine môže pracovať len otec, cvičenie v špecializovaných centrách je pre rodinu veľmi náročné. Preto sme im prispeli sumou 600 eur na ďalší rehabilitačný pobyt.

Martinko

Martinko, ktorý má 5 rokov, sa narodil predčasne a pri pôrode zakrvácal do pľúc a do mozgu. Do cesty sa mu postavila detská mozgová obrna a epilepsia. Intenzívne však rehabilituje a posúva sa vpred. Na rehabilitačný pobyt sme mu prispeli sumou 600 eur.

Súrodenci Sebastián, Alex, Vivian, Natália

Mama vychováva štyri deti sama, čo veľakrát nie je jednoduchá úloha. Pre časté choroby detí má problém nájsť si prácu. Jej trom školopovinným deťom sme zafinancovali stravu v škole v hodnote 83,45 eura.

Sestry Martina, Beáta a Daniela

Tri sestry žijú so svojimi rodičmi v malej obci na Gemeri. Terénni sociálni pracovníci sa nám ozvali, pretože rodina mala problém so zabezpečením školských pomôcok pre svoje tri dcéry. Venovali sme im ich v hodnote 350 eur, rovnako ako aj drogériu, ktorú zabezpečila DM Drogerie Markt v hodnote 362,56 eura.

Matúško

Matúško, ktorý má 14 rokov trpí detskou mozgovou obrnou. Vozíček, ktorý používal mu bol malý a preto sme mu pomohli doplatkom v hodnote 362,12 eura, aby mohol dostať nový vozík, ktorý veľmi uľahčí jeho pohyb.

Mária

O Máriu sa odmalička stará jej pestúnska mamina, s ktorou tvoria nerozlučnú dvojicu. Mama robí všetko pre to, aby Márii zabezpečila stabilný domov a všetko, čo potrebuje. Začiatkom školského roka sme rodine pomohli so zabezpečením školských pomôcok v hodnote 247,81 eura

Danka

Pätnásťročná Danka trpí vážnym zrakovým znevýhodnením, ktoré vytvára komplikácie aj pri jej štúdiu. Špeciálne pomôcky (elektrická čítacia lupa, program na zväčšené zobrazovanie a iné) v hodnote 202,6 eura, ktoré sa nám podarilo pe ňu zabezpečiť, významne uľahčia jej vyučovací proces.

Lucka a Terezka

Mama šesťročnej Terazky a sedemročnej Lucky sa po rozpade vzťahu ocitla vo veľmi náročnej situácii. Má problém zamestnať sa, keďže dievčatá bývajú často choré a potrebujú aj odborných lekárov. Pomohli sme im príspevkom na nájomné v hodnote 600 eur.

Súrodenci Ján, Rebeka, Laura a Nikola

Štyria súrodenci pochádzajú z malej obce v okolí Rožňavy. Pred začiatkom školského roka nemali ich rodičia dostatok financií na zabezpečenie školských pomôcok, na čo upozornili terénni pracovníci, ktorí sa rodine venujú. Pomohli sme im ich kúpou v hodnote 349,85 eura.

Filipko

Dvanásťročný Filipko bojuje s detskou mozgovou obrnou. Vozík, ktorý používal mu bol už primalý, preto potreboval nový. S pomocou firmy, ktorej zamestnanci sa na Vianoce vyzbierali sa nám podarilo Filipka podporiť doplatkom na nový vozík v hodnote 630 eur.

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.