Pomáhame v inklúzii, tak znie názov programu, ktorý sme podporili sumou 4 100 €

11.5.2023

Centrum inkluzívneho vzdelávania (Inklucentrum) je občianske združenie, ktoré sa zaoberá podporou inkluzívneho vzdelávania na celonárodnej úrovni. Jednou z jeho pravidelných aktivít je aj program Pomáhame v inklúzii, ktorý má niekoľkoročnú tradíciu. Práve na podporu tohto programu putovali financie z nášho grantu v celkovej výške 4 100 €.

Chcem pomôcť

Cieľom programu je poskytovať vzdelávanie a metodickú podporu pedagogickým asistentom a školským podporným tímom (odborným zamestnancom škôl), ako aj na mieru šité poradenstvo a mentoring pri zavádzaní inkluzívnych zmien do ich škôl.

O úspešnosti programu svedčia doterajšie čísla:

Všetky spomenuté aktivity vedú k podpore kvalitného vzdelávania v školskom prostredí v prospech rozvoja potenciálu všetkých detí, rodín i zamestnancov školy. Pedagogickí asistenti a školské podporné tímy získavajú nové zručnosti a tisícky detí so zdravotným znevýhodnením získavajú poznatky k nastaveniu ich vzdelávania na mieru.


“Vzhľadom k veľkému prílivu pomáhajúcich profesií do škôl, a na druhej strane veľmi malej, až žiadnej metodickej podpore zo strany štátu, vidíme veľkú možnosť poskytnutia základnej výbavy - tzv. balíčku prvej pomoci, ako veľmi účinnú pomoc a podporu. Aktivity sú pomerne jednoduché a podľa našej skúsenosti cielene zamerané na asistentov a 5/11 odborníkov na min. 100 školách, kde dosiahneme cielenú podporu a intervenciu, ktorá má dopad na tisíce detí. Intenzívna pomoc a podpora pre týchto ľudí sa nám javí ako veľmi zmysluplná a adresná,” uzatvára Viktor Križo, štatutár projektu.

Pomáhať môžete aj vy

Pridajte sa k nám a prispejte aj vy k tomu, aby sa deti so zdravotným znevýhodnením mohli plnohodnotne vzdelávať. Podporte spolu s nami inkluzívne vzdelávanie. Prispieť môžete viacerými spôsobmi. Všetko potrebné nájdete v tomto článku.

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.