Počas galavečera "2012 Srdce pre deti" sme vyzbierali 575 653 eur

11.12.2012

5. december 2012 - Charitatívny program Srdce pre deti má za sebou už svoj druhý televízny galavečer. Diváci počas neho mohli sledovať silné príbehy rodín, ktorým pomáha Nový Čas a Nadácia Pontis. Súčasne mohli podporiť verejnú zbierku zaslaním darcovskej SMS v hodnote 5 eur. Vďaka štedrým darcom nedeľňajší galaprogram TV JOJ vyzbieral neuveriteľných 575 653 eur.

Príbehy rodín z celého Slovenska, ktoré bojujú s ťažkým osudom, nenechali darcov ľahostajnými. Priaznivci Srdca pre deti zaslali spolu 113 115 prázdnych darcovských SMS na číslo 871. Celkovo tak prispeli na pomoc deťom v hodnote 565 575 eur. Verejnú zbierku podporil aj mobilný operátor O2 Slovensko, ktorý za každý starý mobil odovzdaný v jeho predajniach, prispel vo výške 1 eura, spolu v hodnote 7 658 eur. Sumou 2 420 eur podporili galavečer darcovia priamo cez webový portál www.srdcepredeti.sk.



Aj na druhý deň po galavečeri s názvom „2012 Srdce pre deti“, v pondelok 3. decembra 2012, darcovia v prospech charitatívneho programu poslali 4 857 SMS v hodnote 24 285 eur. Verejné zbierky Srdca pre deti v roku 2012 tak aktuálne dosahujú bezmála 600 tisíc eur, ktoré sú určené na pomoc najmenším.



Fungovanie programu a jeho režijné náklady hradí Nový Čas. Vďaka tomu sa môže celá suma verejnej zbierky do posledného centu použiť naozaj na pomoc konkrétnym deťom. Príbehy všetkých takto podporených detí Nadácia Pontis zverejňuje na internetovej stránke programu www.srdcepredeti.sk.



Diváci tohtoročného galavečera mohli vidieť osudy viacerých z nich – napríklad dvojičiek Tomáška a Miloška, ktorí v dôsledku predčasného narodenia prekonali krvácanie do mozgu. Tomáškovi lekári následne diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Aby ju mohol prekonať a priblížiť sa vo vývoji bračekovi, Srdce pre deti mu uhradilo viactýždňový liečebný pobyt v rehabilitačnom zariadení v Šúrovciach pri Seredi. Pomohli sme tiež rodine nevyliečiteľne chorého Martinka Kupca. V záujme spomalenia napredovania zákernej zriedkavej nemoci Louis Barovej syndrómu, sme rodine preplatili ozdravno-rehabilitačné pobyty vrátane hipoterapie a palivové karty, ako kompenzovanie častého cestovania za špecialistami a liečeniami.



Za srdce divákov nepochybne chytil aj príbeh statočného bojovníka Martina Joppu. Nádejný športovec od Bardejova prišiel v dôsledku autonehody o obe nohy. Napriek tomu svoj boj nevzdal a dnes je svojím pozitívnym pohľadom na život inšpiráciou pre mnohých iných. Celé roky veľmi rád športuje, najviac sa venuje hokeju. Aby v hre mohol napredovať, potrebuje špeciálne sane určené pre športovcov s telesným hendikepom. Tie Martinovi pomôžu plniť si sen a dosahovať v hokeji ďalšie úspechy.



Srdce pre deti je charitatívny program Nového Času a Nadácie Pontis. Pomáha neplnoletým deťom v nepriaznivej zdravotnej alebo sociálnej situácii. Rodiny s deťmi v núdzi môžu o pomoc žiadať celoročne. Stačí vyplniť formulár žiadosti zverejnený na internetovej stránke www.srdcepredeti.sk a poslať ho na emailovú adresu srdcepredeti @ nadaciapontis.sk.

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.