Nevidiacej Janke sme splnili sen: Zaspieval mi Bocelli

31.12.2013

Splnil sa jej životný sen! Nevidiaca Janka dostala od Nového Času špeciálny darček, osobné stretnutie s tenoristom Andreom Bocellim. Študdentke konzervatória sa ani nesnívalo, že sa jej niekedy podarí stretnúť s Andreom Bocellim osobne. Lístky na vypredaný bratislavský koncert dostala od denníka Nový Čas ako vianočný darček. Prednedávnom sme rodine pomohli aj kúpou auta, aby mohlo dievča dochádzať za štúdiom.

Chcem pomôcť

Andrea Bocelli študentke predviedol hru na klavíri pre nevidiacich.

„Počul som, že bolo tvojím snom stretnúť sa so mnou. Predvediem ti, ako sa pripravujem na koncerty, pred vystúpením sa musím poriadne rozcvičiť," povedal pred koncertom Bocelli. Po rozhovore Janku objal a dokonca len pre ňu zaspieval aj niekoľko tónov.

„Bol to pre mňa úžasný zážitok a ďakujem všetkým, ktorí mi ho umožnili zrealizovať. Nikdy na to nezabudnem, dodalo mi to veľa síl," netajila spokojnosť šťastná Janka. Jej otec Ladislav mal počas stretnutia s Bocellim slzy na krajíčku a bol dojatý.

Nešlo o jedinú pomoc pre túto rodinu, vrámci charitatívného projektu Nového Času Srdce pre deti, ktorý spravuje Nadácia Pontis, dostali špeciálny klavír.

Zdroj: www.cas.sk, ak

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.