Galaprogram "2011 Srdce pre deti" vyzbieral 760 645 €

5.12.2011

Počas galaprogramu Srdce pre deti, ktorý vysielala TV JOJ včera od 20:00 hod. sme na vďaka vám vyzbierali na pomoc deťom v núdzi 760 645 €.

Chcem pomôcť

Charitatívny program "2011 Srdce pre deti", ktorý zorganizovali Nový Čas, televízia JOJ a Nadácia Pontis, priniesol pre deti v núdzi úžasnú pomoc.

Neuveriteľná čiastka

Vďaka vám prišlo na číslo 871 počas včerajšieho galavečera 152 129 darcovských SMS v hodnote 760 645 €. "Chceme sa poďakovať všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa rozhodli pomôcť deťom s neľahkým osudom. Máme z toho veľkú radosť, pretože pomoci nie je nikdy dosť," povedal Juraj Ondrejčík, programový koordinátor Nadácie Pontis, ktorý má na starosti darcovský program Srdce pre deti vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia. Peniaze budú do posledného centu použité pre deti v núdzi.

Peniaze pôjdu deťom

Hodnota každej zaslanej SMS číslo 871 je 5 € a operátori Orange Slovensko, O2 Slovensko a Slovak Telekom prevedú celú vyzbieranú čiastku na Srdce pre deti. Garantom programu Srdce pre deti, ktorý využíva darcovský systém Dobrá krajina je Nadácia Pontis, ktorá má bohaté skúsenosti s charitou a pomocou. Jej úlohou je dohliadať na transparentnosť zbierky, ako aj na to, aby všetky vyzbierané peniaze išli na pomoc deťom so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.

"Nadácia Pontis spolupracuje s mnohými slovenskými firmami a pomáhame im podnikať zodpovednejšie tak, aby to malo zmysel aj pre spoločnosť. Ponúkli sme Novému Času skvelý darcovský systém Dobrakrajina.sk, ktorý spravujeme. Môžeme garantovať, že táto zbierka je sto­percentne dôveryhodná a všetky vyzbierané peniaze pôjdu na pomoc deťom. Nikto sa nemusí báť, že by tie peniaze skončili inde. Každý si môže použitie všetkých darov pozrieť na stránke www.srdcepredeti.sk," ubezpečil Pavel Hrica, programový riaditeľ Nadácie Pontis.

Nadácia pri každej žiadosti o pomoc zisťuje, či je opodstatnená a pravdivá. "Snažíme sa tiež vybrať také príbehy, ktoré môžu osloviť čo najviac ľudí. Práve tie príbehy potom môžu pomôcť iným deťom, ktorých osudy možno nie sú až také mediálne zaujímavé, ale tiež potrebujú pomoc. Samozrejme, najdôležitejšie je, či rodina dieťaťa naozaj potrebuje takú pomoc, o akú žiada," vysvetľuje.Nadácia pri každej žiadosti o pomoc zisťuje, či je opodstatnená a pravdivá. "Snažíme sa tiež vybrať také príbehy, ktoré môžu osloviť čo najviac ľudí. Práve tie príbehy potom môžu pomôcť iným deťom, ktorých osudy možno nie sú až také mediálne zaujímavé, ale tiež potrebujú pomoc. Samozrejme, najdôležitejšie je, či rodina dieťaťa naozaj potrebuje takú pomoc, o akú žiada," vysvetľuje.

Komu sme už pomohli

Príbehy detí a im venovanú pomoc nájdete aj na stránke Srdce pre deti.

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.