Attila Végh potvrdil, že má dobré srdce: Mám rodinu a malého syna. Pomocnú ruku podal aj Robo Vittek

9.8.2020

Bojovník MMA Attila Végh veľmi dobre vie, aké to je potrebovať pomoc iných. Sám sa riadi mottom, že to nie je o tom, aké tvrdé rany rozdávate, ale aj o tom, aké dostávate a ako ich viete prijať. Dobrák od kosti je navyše i Róbert Vittek, o ktorom nie je žiadnym tajomstvom, že keď sa naskytne príležitosť, tak neváha pomôcť tým, ktorí to skutočne potrebujú. A keď sa títo dvaja športoví velikáni spoja, tak výsledkom je veľmi zaujímavý projekt.

Chcem pomôcť

Rodiny v náročných životných podmienkach, ktoré sa v nich ocitli z dôvodu vážneho zdravotného znevýhodnenia či ochorenia jedného z členov alebo sa dlhodobo nevedia vymaniť z chudoby, si kvôli nedostatku financií často nedokážu zabezpečiť príjem pestrej a vyváženej stravy.

V dôsledku toho môžu byť najmä deti náchylnejšie na choroby imunitného systému či poruchy vývoja a rastu. Spoločnosť Lunys sa preto rozhodla darovať vybraným rodinám v núdzi tri tony ovocia, zeleniny a výživných potravín. Výber rodín, ktorým bude poskytnutá potravinová pomoc, prebiehal v spolupráci s Nadáciou Pontis a s OZ Maják nádeje.

Do projektu je okrem mnohých ďalších zapojená aj rodina z Lukáčoviec pri Nitre s dvoma synmi. Mladší Dávidko sa však narodil s Downovým syndrómom. Jeho výchova nie je jednoduchá, ale jeho rodičia sa nevzdávajú. Býva často chorý a rodičia minú veľa peňazí na pohonné hmoty. V tejto ťažkej situácii im už v minulosti pomohol aj projekt Srdce pre deti. Tentokrát im pomocnú ruku podala spoločnosť Lunys. Navyše, donášku ovocia a zeleniny im osobne priniesol sám Attila Végh.

„Mám rodinu a malého syna, ktorému sa snažím dať všetko, čo je potrebné pre jeho zdravý rast a vývoj. Som aj športovec a dvojnásobne viem, aké je nákladné zabezpečiť si zdravú a vyváženú stravu.

Dlhodobejšie spolupracujem s firmou Lunys a veľmi ma potešila myšlienka doviesť a darovať ovocie, zeleninu a trvanlivé potraviny rodinám, ktoré to potrebujú. Osobne som odovzdal jednu takúto zásielku v Lukáčovciach pri Nitre, a som rád, že som mohol potešiť jednu súdržnú a statočnú rodinu,” povedal zápasník Oktagonu a šampión prestížnej organizácie Bellator Attila Végh.

Do aktivity sa navyše zapojil aj ďalší známy športovec - bývalý skvelý futbalista Róbert Vittek, ktorý zaklopal na dvere rodiny v dedinke Častá. Ovocie a zeleninu priniesol šesťročnému Marcelkovi, ktorému krátko po narodení diagnostikovali syndróm mačacieho plaču, ktorý spôsobuje zaostávanie vo vývoji psychickom aj fyzickom, oslabenú jemnú aj hrubú motoriku, slabú rečovú schopnosť aj častú chorobnosť. Aj tejto rodine v minulosti pomáhal projekt Srdce pre deti, formou príspevku na kúpu auta.

„Správna výživa a výber potravín pre naše deti je základom ich zdravého rastu. Riadim sa tým aj ja pri mojich deťoch. Do projektu Grantové jablko som sa zapojil, lebo každé dieťa by malo dostať čo najviac vitamínov a živín z čerstvého ovocia a zeleniny. A deti so zdravotným znevýhodnením predovšetkým,” zhodnotil bývalý kanonier Slovana Bratislava či 1. FC Norimberg Róbert Vittek.

„Sortiment darovaných potravín, ovocia a zeleniny sme sa snažili navrhnúť tak, aby bol čo najviac nutrične bohatý. Chceme ho tak dopriať rodinám, ktoré si ho veľakrát nemôžu dovoliť. Nepôjde o jednorazovú pomoc, plánujeme takto pravidelne pomáhať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú,” uviedla Michaela Petrula Jagerová, brand manažérka jednej z najväčších distribučných spoločností čerstvých potravín, ovocia a zeleniny na Slovensku, ktorá počas koronakrízy spustila aj nový e-shop pre domácnosti.

„V Nadácii Pontis dlhodobo pomáhame rodinám v náročných životných podmienkach, ktoré majú ťažkosti s pokrytím základných potrieb. Vážime si preto iniciatívu spoločnosti Lunys a oceňujeme najmä to, že pôjde o pravidelnú pomoc. Oslovení rodičia často nemôžu dopriať svojim najbližším potraviny takej kvality, akú by si želali, preto túto pomoc uvítali s nadšením,” skonštatovala programová manažérka Nadácie Pontis Martina Čápová.

„Maják nádeje sprevádza rodiny v núdzi a pomáha im zlepšiť životné podmienky. Venujeme sa najmä osamelým matkám s nezaopatrenými deťmi, ktoré nemajú často krát zabezpečené ani základné životné potreby, akými sú pestrá strava a dostatok vitamínov. Aktuálne pomáhame 47 rodinám. Darované potraviny, ovocie a zelenina budú pre tieto rodiny veľkým prínosom,” dodala riaditeľka občianskeho združenia Maják nádeje Soňa Vancáková.

Zdroj: sport.aktuality.sk

Ďalšie aktuality

Pomoc rodinám 2023
Pomoc rodinám 2023

V roku 2023 pokračujeme v podpore rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením alebo pochádzajúcim zo sociálne znevýhodneného prostredia v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Majú tak možnosť plnohodnotnejšie fungovať v našej spoločnosti.

Be Lenka opäť podporila desiatky rodín
Be Lenka opäť podporila desiatky rodín

Tentokrát venovala deťom 38 párov barefoot topánok.

Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku
Hanke, žiačke Základnej školy Jána Pavla II, sme zabezpečili vlastnú asistentku

Pedagogickí asistenti a asistentky zohrávajú v inkluzívnom vzdelávaní kľúčovú rolu. Náš posledný grant sa preto niesol v znamení podpory práve tejto profesie. Jeden z projektov, ktorý sme v rámci grantu podporili, bol aj projekt Základnej školy s materskou školou sv. Jána Pavla II.

Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky
Peťkov príbeh dokazuje, že zázraky sa dejú → Podporili sme ho kúpou špeciálnej komunikačnej pomôcky

Dnes šesťročný Peťko si svoje miesto na tomto svete musel vybojovať. Narodil sa predčasne, s nízkou váhou, množstvom diagnóz a neprajných prognóz, ktoré nasvedčovali, že by vôbec nemusel chodiť a rozprávať. Vďaka obetavosti a vytrvalosti svojich rodičov však dnes dokáže nielen komunikovať, ale dokonca aj kopnúť do futbalovej lopty.

srdce pre deti

×
1 MOJA POMOC
2 MOJE ÚDAJE

Potrebujete poradiť?
Napíšte nám na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Darovaním beriete na vedomie etické princípy a podmienky spracúvania osobných údajov.